Japanilainen ruoka- ja keittiötarvikeliike Helsingissä
Tokyokan
Uutiset
Nettikauppa
Tuotteet
Sushiainekset
Astiat ja veitset
MAC-veitset
SUZUMO
Sushikurssit
Kimonotakit
Tilaukset
Sushiohjeita
Linkit

MAC-VEITSET

Uusimman Kuluttaja-lehden (1/2015) kokkiveitsitestin ( www.kuluttaja.fi ) voittaja oli MAC! Niitä saa maahantuojalta Tokyokanista ja hyvin varustetuista keittiövälinekaupoista.

 


Kokonaan Japanissa valmistetut MAC-keittiöveitset ovat tarkkuustyökaluja, joiden muotoilusta, kokoonpanosta, kiillotuksesta ja teroituksesta vastaavat parhaat japanilaiset veitsiammattilaiset. Partaveitsen terävyys, käteen sopivat kahvat ja erinomainen tasapaino. Ammattikokkien ja innokkaiden kotikokkien suosiossa kaikkialla maailmassa. Jo yli 25 miljoonaa MAC-veistä on myyty vuodesta 1964 alkaen.

Suoraan leikkaava MAC-kulma

Tunnusomainen MAC-kulma on on perinteisen japanilaisen yksiviisteisen talttaterän (kataba) ja länsimaisen kaksiviisteisen V-terän (ryoba) yhdistelmä, jossa särmä poikkeaa hiukan keskiviivasta ja teräkulma on noin 45,5˚. Tämä terä on helppo teroittaa ja sopii hyvin sekä ohueen viipalointiin että suoraan katkaisuun.

Ylivoimaista käsityötaitoa ja muotoilua

Ruostumista vastustavat MAC-veitset on valmistettu kokonaan Japanissa Sekin kapungissa, jonka veitsi­sepät ovat olleet arvostettuja miekantekijöitä jo keskiajalta lähtien. MAC-terät tehdään ruostumista vastustavasta, runsashiilisestä kromi-molybdeeni-vanadiiniseosteisesta hiiliteräksestä, johon tietyissä malleissa on lisätty vielä wolframia antamaan lisää kestävyyttä ja terävyyttä. Terät on hiottu ja teroitettu käsin vesijäähdytteisillä hiomakivillä valmiin terän laadun optimoimiseksi. Partaveitsenterävät ja ohuet terät ovat terävämpiä ja pysyvät pitempään terävinä kuin muiden johtavien veitsimerkkien terät. Teräksen kovuus on optimaalinen, RC 57-61˚, mikä tekee uudelleenteroittamisen helpoksi.

Sakai Wabocho-veitset

Osakan lähellä Sakain kaupungissa valmistetut, runsashiilisestä teräksestä tehdyt perinteiset MAC-veitset ovat saaneet lopullisen muotonsa 600 vuoden kuluessa. Sakaissa veitsiä tekevät kokeneet käsityöläiset, jotka ovat suorittaneet jopa 10 vuotta kestävän harjoittelujakson perinteisen teräntakomisen hallitse­mi­seksi. Näitä veitsiä käyttävät useimmat japanilaiset amattikokit. Vuosien kuluessa niiden taidokkaasti taotut ja uskomattoman terävät terät ovat saaneet yhä enemmän myös kansainvälistä suosiota.

MAC Honyaki-veitset (SE-sarja)

Puhtaasta runsashiilisestä Yasugin terästehtaan Shirogami-hiiliteräksestä tehtyjä ylellisiä mestariteoksia. Näitä veitsiä takovat, hiovat ja teroittavat Sakaissa käsityönä vain parhaat ammattimiehet. Taottuja teräaihioita säilytetään vetolujuuden parantamiseksi useita vuosia hiilituhkan sisällä, minkä jälkeen ne hiotaan ja teroitetaan huolella. Terät viimeistellään molemminpuolisella peilihionnalla ja kiinnitetään lujasti ylellisiin ebenholz-kahvoihin, joissa on hopeiset renkaat ja vesipuhvelin sarvesta tehdyt holkit.

MAC Sakai Kasumi-veitset (IZ-sarja, HO-sarja, MA-sarja)

Suurimmassa osassa Sakaissa tehtävistä veitsistä on takomalla yhteen hitsattu terä, jonka ydin on erittäin kovaa runsashiilistä Yasugin terästehtaan Shirogami-hiiliterästä ja pintakerrokset vähähiilistä terästä (takorautaa). Nämä Kasumi-veitset ovat helppoja teroittaa ja niiden terät voidaan tehdä erittäin teräviksi.

Tokushuko Betcho Masahisasaku (TO-sarja)

Puhtaasta runsashiilisestä Yasugin terästehtaan Gingami 3-hiiliteräksestä tehdyissä terissä on erittäin terävä ja kestävä reuna, joka on helppo teroittaa uudelleen. Terä on vahva ja vastustaa ruostumista. Valmistettu Sekissä ja viimeistelty Sakaissa käyttäen kokeneimpia teroitusammattilaisia. Ainoa veitsi, jossa on käytetty Japanin molempien perinteisten veitsikeskusten parhaita ammattilaisia.

Maahantuonti

Tokyokan on näiden veitsien ainoa maahantuoja Suomessa. Tekniikan Maailman suuressa keittiöveitsitestissä (TM 10/2007) nämä veitset menestyivät loistavasti. Tässä pdf-esitteessä on kuvattu koko valikoima. Tervetuloa liikkeeseen tutustumaan suosituimpiin malleihin ja hankkimaan oma oikotie huippukokkien maailmaan!

Veitsienteroituspalvelu

Tokyokan tarjoaa myös teroituspalvelua teräksisille kokki- ja keittiöveitsille. Perusteroituksen lisäksi pystymme korjaamaan esimerkiksi pieniä lohkeamia terässä sekä lohjenneita kärkiä. Perusteroituksen hinta on alkaen 11 € / veitsi. Hinta määräytyy tästä ylöspäin riippuen veitsen kunnosta sekä tehtävästä työmäärästä. Toimitusaika on noin 1-2 viikkoa. Suuremmat työt voivat kestää kauemmin. Tule näyttämään veistäsi, niin saat arvion hinnasta ja toimitusajasta!

 

Osta Mac-veitset suoraan Tokyokanin nettikaupasta!

TOKYOKAN
Annankatu 24
00100 HELSINKI
Puhelin: (09) 622 5553
Sähköposti: info (at) tokyokan.fi
Avoinna ma-pe 10-18, la 10-15

English   Japaniksi


Päivitetty viimeksi 29.10.2020